Zzp'er zonder verzekering?

Je wordt zzp’er, maar wat komt daar allemaal bij kijken? Welke verzekeringen heb je wel of juist niet nodig? In dit artikel gaan we in op de volgende vraag: is het verstandig om een arbeidsgeschiktheidsverzekering af te sluiten of niet?
 
Er lopen kabinetsplannen om het AOV te verplichten voor zzp’ers. Een automatische AOV zal dan worden uitgekeerd door het UWV en de premies worden geïnd door de Belastingdienst. Eenpitters die al verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid krijgen dan een vrijstelling.
 
Veel zzp’ers hebben op dit moment nog helemaal geen verzekering en ook geen spaargeld. Mochten zij ziek worden; hoe gaan zij dit dan oplossen? Een heel belangrijk aspect om over na te denken en zeker niet te licht over te denken.
 
Wel is het, op dit moment, slim om nog even te wachten met het afsluiten van een AOV totdat er meer duidelijk is. Wie weet levert een verplichte AOV je financieel veel voordeel op.
 
Benieuwd naar welke verzekeringen voor jou als zzp’er ook relevant zijn? Bel 045 - 541 1744 en maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.