Water- en Stormschade. Bent u hiervoor (goed) verzekerd?

De meteorologische herfst is begonnen. In dit jaargetijde neemt de kans op water- en stormschade toe. Is uw bedrijf daarop voorbereid?
De kans dat stormschade uw bedrijf raakt, is misschien niet heel groot, maar de impact hiervan is vaak wél groot. De materiële schade aan een pand is verzekerd via de opstalverzekering en materiële schade aan de inboedel is verzekerd via de inboedelverzekering.
 
Afvallend blad, dat tijdens een storm in dakgoten terechtkomt, kan verstopping veroorzaken. Met waterschade als gevolg. Maak daarom regelmatig de dakgoten schoon. Het is ook raadzaam om het dak te (laten) controleren op beschadigingen. Als er dan toch iemand op het staat, laat ook dan ook direct controleren of het dak en eventuele zonnepanelen de druk van een pak sneeuw aankan.
 
Stormschade kan aanleiding zijn dat uw bedrijf inkomsten misloopt. Bijvoorbeeld door beschadigde kantoorspullen of beschadigde goederen. Deze schade is gelukkig gedekt door de bedrijfsschadeverzekering, maar deze verzekering is niet verplicht. Daarom is het raadzaam om eens te overwegen of deze verzekering voor uw bedrijf verstandig is.