Verzekeringen voor starters, wat is nodig?

U bent net voor uzelf begonnen en er moet van alles geregeld worden, zo ook een verzekering. Althans dat lijkt ons verstandig. Maar welke verzekeringen heeft u nodig en waarom?
 
Te beginnen bij de belangrijkste en meest logische: de zorgverzekering. Net als werkgevers kunt u als zelfstandige ook gebruik maken van collectieve voordelen. Zo biedt zorgverzekeraar VGZ een collectiviteit voor zzp’ers waarbij u kortingen krijgt.
 
Let wel op! Een zorgverzekering maakt niet dat u verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid, dit is een aparte verzekering. Let bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering goed op het eigen risico, de looptijd en voorwaarden. Meer eigen geld? Dan kan dit invloed hebben op uw premie en andersom.
 
Als u vanuit loondienst of vanuit de WW start als ondernemer kan een AOV vanuit het UWV u veel voordeel bieden. Zij gaan soepeler om met de acceptatieregels.
 
Schadeverzekeringen
Dit zijn er een hele hoop. Welke zijn wel en niet relevant? Of moet u ze wellicht allemaal afsluiten? Wij hebben een kort overzicht gemaakt van alle mogelijke verzekeringen:
 
1. Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB)
Een AVB dekt voornamelijk materiële risico’s. Dus bijvoorbeeld als u een bak koffie over de laptop van een klant laat vallen.
 
2. Beroepsaansprakelijkheid
Hier gaat het om vermogensschade. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouder die een verkeerde aangifte doet of een advocaat die verkeerd advies doet.
 
3. Inventaris/ voorraad
Alles wat zakelijk is aangeschaft valt niet onder uw privé-verzekering. Een zakelijk aangeschafte laptop, telefoon of auto moet dus apart verzekerd worden.
 
4. Bedrijfsstagnatie
Mist u kostbare omzet door zaken waar u geen invloed op had? Bijvoorbeeld door diefstal of waterschade dan dekt de Bedrijfsstagnatieverzekering dat.
 
Ga eens in gesprek met een adviseur over welke verzekeringen voor uw organisatie noodzakelijk zijn. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bel 045-5411744 en maak een afspraak.