Steeds meer mensen kiezen een hoger eigen risico

40% van de mensen kiest ervoor om het eigen risico van hun zorgverzekering te verhogen tot het maximale van 885 euro. Hierdoor gaat de premie maandelijks omlaag en zo proberen zij te besparen op hun maandelijkse vaste lasten. Toch is het niet altijd verstandig om voor het hoogste bedrag te gaan. 
 
Voor- en nadelen 
Het eigen risico bij de basisverzekering voor zorg is 385 euro. Dit bedrag kunt u vrijwillig verhogen tot een maximaal van 885 euro. Dit is fijn als u verwacht niet veel zorg nodig te hebben. Op deze manier kunt u tot 300 euro per jaar besparen. Independer heeft onderzoek gedaan. Daar komt uit dat meer dan 64 procent dat geld niet opzij zet. Hierdoor is de kans groot dat wanneer u toch zorg nodig heeft, u dit flink kunt voelen in de portemonnee.
 
Zorg uitstellen 
44 procent van de respondenten geeft aan helemaal niet naar een zorgverlener te gaan, omdat ze dan eigen risico moeten betalen. Waarom dit niet altijd verstandig is ,hoeven we u niet uit te leggen. Denk dus goed na voordat u uw eigen risico omhoog zet, ziektekosten kunnen heel onverwachts uit de hoek komen.