Rechtsbijstand als huiseigenaar? Dit is waarom

Of u nu druk bezig bent met een nieuwe woning of nog helemaal op uw plek zit in uw huidige woning, een rechtsbijstandverzekering komt altijd van pas. Vaak denkt men ‘dat overkomt mij niet’ totdat het wel zo is. Want hoewel u zelf de problemen niet opzoekt, weten zij u soms wel te vinden. Met een rechtsbijstandverzekering voorkomt u dan een hoge rekening.
 
Waarvoor heeft u deze verzekering nodig?
 
1. Uw buren bouwen iets op uw grond. Hoewel u het zich misschien niet kan voorstellen, komt het vaak voor dat hier onrust over ontstaat. U zegt er netjes iets van maar vervolgens denken uw buren daar heel anders over.
 
2. De aannemer lijkt toch niet zo professioneel als hij overkwam. Zijn werknemers zijn lui, brutaal en lijken zaken af te raffelen. U komt hier niet zomaar vanaf.
 
3. De hel van ons allemaal: een flinke lekkage. En wat als dit wordt veroorzaakt door uw bovenburen? En de VvE geeft aan dat u hier toch echt zelf voor op moet draaien?
 
Het zijn scenario’s waar u liever niet over nadenkt en wellicht ook vanuit gaat dat dit u niet gaat overkomen. Maar wat als dit toch gebeurt en er geen rechtsbijstandverzekering is afgesloten? U zult dan zelf voor alle kosten op moeten draaien.
 
Meer weten? Vraag dan onze adviseur om advies zodat u niet voor verrassingen komt te staan.