Nóg geen veranderingen in de huizenmarkt!

Bent u van plan uw woning te verkopen? Dat kan gerust in deze tijd. We zien de woningmarkt namelijk niet snel veranderen. Dat komt door het woningtekort wat nu heerst en de nog altijd dalende hypotheekrente. Ook in de cijfers is dit terug te zien. Zo is het aantal bezichtigingen wel afgenomen, maar zijn de biedingen niet gedaald.
 
Ondanks het coronavirus gaan alle bezichtigingen gewoon door, we zien dat makelaars hierin steeds creatiever worden. Denk aan bezichtigingen via FaceTime, Microsoft Teams, WhatsApp, enzovoorts. Dus waar Open Huizen en groepsbezichtigingen niet doorgaan worden er genoeg alternatieven geboden.
 
Huurprijzen en nu kopen of juist niet?
Over de huizenprijzen kunnen we nu nog niets zeggen. Het is afwachten en kijken wat voor effect de coronacrisis op de huizenprijzen heeft. Voor nu is er nog niets te zeggen en is het afwachten wat de huizenmarkt gaat doen.
 
Op de vraag of het slim is om nu een huis te kopen of te wachten is dus ook geen goed of fout antwoord. Doe waar u zich prettig bij voelt en wat mogelijk is vanuit uw hypotheek.