Inzittendenverzekering ook nodig als u veel alleen rijdt

Veel mensen denken dat een inzittendenverzekering alleen nodig is als er passagiers meerijden. Dat is echter niet het geval. Juist voor de bestuurder komt deze verzekering goed van pas als hij of zij zelf een ongeluk veroorzaakt. Voor motorrijders geldt hetzelfde bij het verzekeren van opzittenden.
 
Aantal verkeersongelukken 
In Nederland raken jaarlijks meer dan 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. 20.000 daarvan raken ernstig gewond en 130.000 belanden op de spoedeisende hulp. Het aantal dodelijke slachtoffers schommelt rond de 600. Fietsers blijken het meest kwetsbaar, maar daarna volgen autopassagiers al snel.
 
Voorkom boetes of beperkte uitkering
Er mogen nooit meer mensen in een auto zitten dan dat er gordels zijn. Ook moet u ervoor zorgen dat iedereen op de juiste manier in de gordel zit. U kunt niet alleen een boete krijgen, u loopt ook het risico dat er bij een ongeval geen volledige uitkering volgt.
 
Meer informatie over een inzittendenverzekering en waarom u deze zou moeten afsluiten? Maak een afspraak met een van onze adviseurs.