In 2021 ruim 23% minder inbraken dan in 2020

Vlak voor het einde van 2021 waren er 21.600 inbraken gepleegd. Dit betekent dat het laagterecord van vorig jaar, dit jaar verbroken is. In 2020 werd er namelijk 30.557 keer ingebroken, dit was al ruim een vijfde minder dan het jaar daarvoor. Heeft de coronacrisis toch iets goeds gebracht?
 
Natuurlijk is 21.600 inbraken nog steeds te veel. Om inbraken te voorkomen hadden ze voor deze Kerst een podcast bedacht waarin u een aantal uur lang het geluid hoort van een gezellig kerstdiner. Een soort van 'Home Alone' afleidingsmanoeuvre. Er zijn natuurlijk meer manieren om inbrekers om de tuin te leiden. Hieronder lichten we er een aantal toe:

1. Automatische verlichting
Door een schakelklok te installeren op uw beneden- en bovenverdieping, bepaalt u zelf wanneer uw lampen aan en uit gaan. Ook een bewegingsmelder om uw huis heen werkt, boeven staan namelijk niet graag in de spotlight.

2. Sleutelrek buiten bereik
Zorg dat uw sleutels niet direct bij de (voor)deur liggen. Er hoeft dan maar een raampje ingetikt te worden en ze doen de rest van de deuren zo open. Of ze rijden er direct vandoor met uw auto.

3. Post niets op het internet
Een boodschap die al jarenlang ieder jaar gedeeld wordt, is dat u niet op social media moet zetten dat u op vakantie bent. Iedereen weet dan direct dat uw huis leeg is. En daarmee is uw huis een makkelijke prooi voor inbrekers.

4. Noteer wat u in huis heeft
Vanuit de politie is er een hele handige app waarin u direct uw spullen kunt registreren. Deze handige app is te downloaden via stopheling.nl. Een kleine moeite, die veel tijd en onzekerheid scheelt, mocht u slachtoffer worden van een inbraak.