Het kiezen van een reisverzekering

Ook op vakantie loopt u het risico dat er iets gebeurt. Uw bagage raakt kwijt, de reis moet geannuleerd worden, u wordt ziek of krijgt pech onderweg. Het is belangrijk om te overwegen of u hiervoor een verzekering wilt afsluiten of niet. Een reisverzekering is namelijk niet verplicht, maar vaak wel verstandig.
 
Kies een passende reisverzekering
Ga bij het maken van een keuze na of u het belangrijk vindt dat bepaalde kosten worden vergoed als er iets gebeurt op vakantie. Zo ja, aan welke kosten denkt u dan en weegt dit af tegen de kosten voor de verzekering zelf? Op basis daarvan kunt u nagaan welke reisverzekering passend is in uw situatie.
 
Lang niet iedere reisverzekering is hetzelfde, in tegendeel zelfs. Het is daarom belangrijk dat u goed let op een aantal zaken bij het afsluiten van een reisverzekering:
  • Controleer of u niet dubbel verzekerd bent, bijvoorbeeld via uw zorgverzekering voor medische kosten in het buitenland.
  • Een werelddekking is niet nodig als u binnen Europa reist. En als u geen dure spullen meeneemt is een hoge dekking ook absoluut niet nodig.
  • Gaat u skiën, snowboarden of iets dergelijks? Kijk dan goed of deze ‘gevaarlijke’ sporten binnen uw verzekering vallen.
  • De hoogte van de premie hangt af van; uw gezinssituatie, de dekking, de hoogte van uw eigen risico en de duur van uw vakantie.
  • Niet leuk, wel belangrijk. Lees altijd de polisvoorwaarden goed door. Zo weet u precies waarvoor u wel/ niet verzekerd bent.
  • Vergelijken, vergelijken, vergelijken. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Let hierbij naast de premie vooral goed op de dekking, het eigen risico en de polisvoorwaarden.