Belangrijke verzekeringen voor ondernemers

Net gestart met uw onderneming? Of alle mogelijke verzekeringen aan het nalopen? De risico’s per onderneming verschillen enorm. Welke verzekering u moet kiezen daarom ook. Wij adviseren altijd om contact op te nemen met uw adviseur voor de mogelijkheden.
 
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Deze verzekering wordt vanaf 2024 verplicht voor ondernemers. Door deze verzekering krijgt u geld uitgekeerd wanneer u arbeidsongeschikt raakt als ondernemer. Geen AOV? Dan hoeft u geen steun van de overheid te verwachten.
 
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
De AVB, hiermee bent u en zijn uw medewerkers verzekerd voor de schade die kan ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden.
 
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Lijkt hetzelfde als de AVB, maar is het niet. Met deze verzekering bent u als adviseur gedekt voor financiële schade bij de opdrachtgever als gevolg van uw advies.
 
Rechtsbijstandverzekering
Hiermee worden juridische kosten gedekt; advocaatkosten, deurwaarderskosten en proceskosten. Daarnaast krijgt u deskundige hulp om erger te voorkomen.
 
Inventarisverzekering
Een mooi kantoorpand, werkplaats of winkel? Met de inventarisverzekering zijn deze panden verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld diefstal en brand.
 
Transportverzekering
Moeten er veel spullen vervoert worden door u of een beroepsvervoerder? Dan is deze verzekering verstandig.
 
Voorraadverzekering
Is uw voorraad hoog? Dan is een voorraadverzekering absoluut niet overbodig. Onder voorraad vallen; emballage, goederen, zaken in bewerking, grond- en hulpstoffen, halffabricaten.
 
Pensioen
Als ondernemer heeft u na uw pensioen alleen recht op AOW. Regel dit daarom goed.
 
Ziektekostenverzekering
Iedereen in Nederland is verplicht deze verzekering af te sluiten, u als ondernemer dus ook.