Alles over een allrisk scooterverzekering

De meest uitgebreide verzekering voor een scooter is de WA+ diefstal, brand en aanrijding. Deze verzekering wordt ook wel de allrisk scooterverzekering genoemd, zoals we dit kennen bij de auto. Met een allrisk verzekering bent u volledig verzekerd en zijn uw risico’s zeer beperkt. Maar wat kost deze verzekering en wat is het verschil t.o.v. een WA-verzekering?
 
De kosten van een allrisk verzekering
Zoals u wellicht al had verwacht is deze verzekering naast het meest uitgebreid ook het duurste. De kosten van deze verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er gekeken naar het type scooter, de cataloguswaarde of dagwaarde, de leeftijd van de jongste bestuurder en uw postcode. Verder is het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd van invloed. Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager de kosten.
 
Het verschil t.o.v. een WA-verzekering
Met een WA-verzekering bent u verzekerd bij schade die u anderen of de bezittingen van anderen toebrengt. Schade aan uw eigen scooter is hierbij niet verzekerd. Dit is uiteraard alleen als u schuldig bent. Is dit niet het geval, dan krijgt u de schade vergoed vanuit de verzekeraar van de tegenpartij.
 
Met een allrisk verzekering keert uw verzekeraar ook uit bij diefstal, brand of aanrijding. Schade aan uw eigen scooter wordt hierbij ook meeverzekerd. Zelfs wanneer u zelf schuldig bent. Er wordt aangeraden voor nieuwe scooters altijd een allrisk verzekering af te sluiten. Dit sluit zeker niet uit dat het niet verstandig is bij tweedehands scooters ook voor een allrisk verzekering te kiezen.
Wilt u weten wat in uw situatie de beste keuze is? Bel 045 – 541 1744 voor een afspraak.