ADM geeft verzekeraars meer rechten bij schade

Verzekeraars mogen voortaan samen een regeling invoeren om schades aan motorrijtuigen sneller en eenvoudig af te handelen. Hiervoor gaf Autoriteit Consument & Markt groen licht voor. Zo kunt u voortaan bij ook terecht bij uw verzekeraar wanneer uw voertuig alleen WA-verzekerd is. De verzekeraars verrekenen de schade vervolgens onderling. Handig!
 
“Schadeverzekeraars openen een nieuwe route voor consumenten met een WA-verzekering om motorrijtuigschade te verhalen”, zegt directeur Mededinging Michiel Denkers van de ACM. “Dit kan gedoe en ergernis bij consumenten verminderen over schade aan hun voertuig die door anderen is toegebracht. Dat juichen we toe.”
 
Ook mogen consumenten zich laten begeleiden door een onafhankelijk adviseur of bemiddelaar. Daarnaast wil het ACM niet dat dit een toetredingsdrempel wordt voor nieuwe schadeverzekeraars. “Zij moeten eenvoudig, op basis van eerlijke en objectieve criteria, bij deze regeling kunnen aansluiten.”
 
Het proces moet soepel gaan verlopen, wenst de ACM. Daarom vinden zij het belangrijk dat een verzekeraar bij de schademelding de consument er direct op wijst dat de schade rechtstreeks geclaimd kan worden. Zowel bij de eigen verzekeraar als die van de tegenpartij. De nieuwe regeling gaat hoogstwaarschijnlijk halverwege 2021 in.

Bron: https://www.amweb.nl/schade/nieuws/2020/11/groen-licht-voor-directe-autoverzekering-101126392